Ruim 10 jaar geleden was ik al bezig met het maken van websites, of althans, iets wat daarop moest lijken. Zonder kennis van HTML of CSS knutselde ik met Word een pagina in elkaar en verwees door middel van hyperlinks naar andere pagina’s. Een website voor cheats in spelletjes moest het worden. Daar was ik gek op, en nu nog steeds! Die website heb ik natuurlijk nooit af gemaakt want hoe meer ik leerde hoe meer ik wilde maken en daarom begon ik talloze keren overnieuw aan vele nooit afgemaakte projecten.

Hoe doe je dat?

Echte websites maak je natuurlijk niet met Word of Frontpage. Daarom installeerde ik vanaf een Twilight cd een briljant stukje software genaamd Dreamweaver om mijn web bouwkunsten verder te ontwikkelen. Destijds nog onderdeel van Macromedia, inmiddels overgenomen door Adobe. Naast HTML, CSS en Dreamweaver heb ik mijzelf ook thuis gemaakt in Photoshop en Illustrator om mijn werk ook grafisch leuk vorm te kunnen geven.

En voor wie dan?

Vrienden en familie kregen al snel in de gaten wat ik deed. Grappig detail, als je dan aan ze vraagt: “Wat doet Bob?” is het antwoord standaard: “…iets met computers ofzo”. Op die vaardigheden wordt dan ook menig maal beroep gedaan. Maar ook voor professionals en bedrijven maak ik al lange tijd websites. Voorheen onder de vlag van arteffects, nu vanuit mijn eigen naam. Klik hier voor een overzicht van mijn werk.

Ik zie u denken: nummer 101?

Door de jaren heen heb ik al talloze websites gemaakt. Zoveel dat ik zelf niet eens meer weet hoeveel het er zijn. Bij wijze van spreken heb ik er 100 gemaakt maar nog nooit echt 1 voor mezelf. Na al mijn bijdragen aan websites voor anderen is nu de tijd gekomen om eens iets te doen met www.bobrademaker.nl, nummer 101!